Eiersalade is een klassieke lunchfavoriet, maar vaak niet de meest gezonde optie door de hoeveelheid mayonaise. Deze variant is een stuk lichter en net zo romig door het gebruik van Griekse yoghurt. Perfect op een volkorenboterham en een uitstekende bron van eiwitten voor een verzadigd gevoel tot aan het avondeten.
Simpele eiersalade (zonder mayo) op volkoren brood
Porties
2
portiesBereidingstijd
15
minutesCalories
320
kcalEwitten
18
gKoolhydraten
20
gVetten
18
gIngrediënten
3 eieren
1 el Griekse Yoghurt
1 tl mosterd
Bieslook of peterselie
Peper & zout
2 sneetjes volkoren brood
Bereiding
- Kook de eieren hard (ca. 8-10 min), pel en prak fijn.
- Meng met yoghurt, mosterd, kruiden en breng op smaak.
- Beleg het brood met de salade of bewaar in een bakje om op werk samen te stellen.
Opmerking
- Zeer eenvoudig